کرونا و تهدید امنیت غذایی میلیاردها نفر

کد مطلب: 2783
  • 08 تیر 1399
  • 11:05
  • 0 دیدگاه
  • 448 بازدید
  • Article Rating

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درباره پیامدهای عدم اتخاذ سیاست‌های مناسب در دوران همه‌گیری بیماری ویروس کرونا و تهدید امنیت غذایی میلیاردها نفر در منطقه آسیا و اقیانوسیه هشدار داد.

همه‌گیری جهانی بیماری ویروس کرونا تهدیدی جدی را برای امنیت غذایی و تغذیه در منطقه آسیا و اقیانوسیه ایجاد کرده است. اختلال در فعالیت‌های اقتصادی بر اثر همه‌گیری این بیماری و تعطیلی‌ها، هم از نظر اقتصادی (توان مالی) و هم از نظر فیزیکی (حمل‌ونقل کالاها) دسترسی افراد به غذا را درمعرض تهدید قرارداده است. درحالی‌که روند کند اقتصاد جهانی موجب ازدست‌رفتن گسترده فرصت‌های شغلی و در پی آن کاهش شدید درآمدها و کمک‌های مالی در آسیا و اقیانوسیه شده است؛ به گفته فائو مجموع این عوامل ممکن است باعث آن شود تا تهیه و دسترسی به غذا، خصوصا غذاهای مغذی، برای برخی اقشار جامعه از جمله افراد فقیر و همچنین گروه‌های آسیب‌پذیر شامل زنان، کودکان و افراد توان‌یاب به‌مانند گذشته مقرون‌به‌صرفه و امکان‌پذیر نباشد.

باوجوداین واقعیت که طی چند ماه گذشته تولید کشاورزی و زنجیره تامین موادغذایی کمتر تحت‌تاثیر قرارگرفته و قیمت‌های بین‌المللی بازار موادغذایی تغییرات شدیدی را تجربه نکرده است، فائو هشدار می‌دهد هرگونه اختلال یا فروپاشی احتمالی در نظام‌های بازاریابی، حمل‌ونقل و تجارت – بر اثر همه‌گیری جهانی بیماری ویروس کورنا – می‌تواند موجب کمبود یا عدم دسترسی به موادغذایی در برخی مناطق در برخی بازه‌های زمانی شود.

همچنین کشورهایی که درگیر مخاصمات هستند، از شمار زیادی از پناهندگان میزبانی می‌کنند و یا به‌طور ویژه در معرض بلایای طبیعی شدید قرار دارند، وضعیتی شکننده‌تر دارند، زیرا این قبیل کشورها احتمالا به‌صورت شدیدتری تحت‌تاثیر بیماری ویروس‌کرونا قرار گرفته‌اند و در نتیجه وضعیت وخیم‌تری را ازنظر ناامنی غذایی و سوءتغذیه تجربه می‌کنند.

به گفته «جونگ-جین کیم»، رئیس دفتر منطقه‌ای فائو در آسیا و اقیانوسیه، در چنین شرایطی کاملا واضح است که باید بسیاری از ابعاد و جنبه‌های سیاست‌ها و رویکردهای کنونی ‌ما نسبت به پرورش، برداشت، حمل‌ونقل، فرآوری و فروش موادغذایی را با توجه به تحولات جاری مرتبط با بیماری ویروس کرونا، منطبق سازیم تا بتوانیم سلامت تغذیه‌ای همچنین معیشت‌مان را تضمین کنیم.

بهتر است در چنین شرایطی که شیوع بیماری کرونا روابط اقتصادی و تجاری کشورها با یکدیگر را تحت‌تاثیر قرارداده، نسبت به بخش کشاورزی و تولید محصولات غذایی در کشور توجه بیشتری داشته باشیم و در سال جهش تولید سعی کنیم که علاوه‌بر تامین امنیت غذایی خود در بحث صادرات و ارزآوری به موفقیت دست یابیم.

 

 

منبع: ایرنا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.