کش‌وقوس‌های تمام‌نشدنی فاضلاب خوزستان

کد مطلب: 1740
  • 19 خرداد 1399
  • 12:23
  • 0 دیدگاه
  • 514 بازدید
  • Article Rating
استاندار خوزستان با بیان اینکه مشکلات جدی خوزستان در بحث فاضلاب، در اهواز است، گفت: اگر مدیریت بهینه و برنامه‌ریزی درستی در اهواز داشته باشیم، می‌توانیم کارهای جدی و ماندگاری برای حل مشکلات فاضلاب انجام دهیم.

غلامرضا شریعتی در پنجاه‌وسومین جلسه شورای حفاظت کیفی کارون اظهار کرد: تاجایی‌که امکان دارد باید تلاش شود ورود زهاب‌های صنعتی، کشاورزی و فاضلاب شهری و خانگی به رودخانه کارون به حداقل برسد.

استاندار خوزستان افزود: تاکنون در این مسیر گام برداشته‌ایم و در برخی پروژه‌ها با ورود جدی، کار به پایان رسیده است. درخصوص پساب صنعتی یا زهاب صنعتی نسبتا پیشرفت کار خوب بوده است و تقریبا اکثر صنایع را کنترل کرده‌ایم و زهاب و فاضلاب‌شان وارد رودخانه نمی‌شود. در رابطه با زهاب کشت‌وصنعت نیشکر هم خوب کار شده بود اما درپی آسیب وارده از سیل، شرکت دهخدا دچار مشکل شد و درآمد این شرکت به حد صفر رسید. از این بابت روند کار برای کنترل زهاب این شرکت کند بوده است که باید کار جدی‌تر انجام شود و وضعیت زهاب این شرکت به شرایط قبل بازگردد.

وی بیان کرد: نقص و ایراد کار ما بیشتر در زمینه فاضلاب خانگی و شهری است یعنی کاری که در دست دولت افتاده است. دراین‌خصوص هرکاری که در دست بخش خصوصی بوده، به‌نحوی مدیریت شده است. کارهای زیادی درخصوص اصلاح شبکه فاضلاب و بحث فاضلاب انجام شده است اما اقدامات باید به‌نحوی انجام شوند که زود منتج به نتیجه شوند و اثربخشی‌شان بالا باشد.

وی افزود: مشکلات جدی خوزستان در بحث فاضلاب، در اهواز است و در شهرستان‌ها مشکلات فاضلاب کمتر است. اگر مدیریت بهینه و برنامه‌ریزی درستی در اهواز داشته باشیم، می‌توانیم کارهای جدی و ماندگاری برای حل مشکلات فاضلاب انجام دهیم. سال گذشته قرار بود در مدت دو تا سه ماه حجم فاضلاب ورودی به تصفیه‌خانه شرق اهواز کاهش یابد اما پس از یک سال هنوز این کار انجام نشده است درحالی‌که باید حداکثر در پنج تا شش‌ماه انجام می‌شد. همچنین وضعیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب دزفول و شوشتر نیز باید سریع‌تر مدیریت شود زیرا از نقاط حاد هستند.

وی درخصوص استفاده مجدد از آب برگشتی گفت: دررابطه با استفاده مجدد از آب برگشتی باید سازمان آب‌وبرق خوزستان در جلسه آینده، گزارش کاملی ارائه کند. اگر پرورش ماهی با روش متراکم و با رعایت ضوابط زیست‌محیطی انجام شود، کار خوب و ارزشمندی است. در سال جهش تولید هستیم و اقداماتی مانند استفاده مجدد از آب برگشتی در این زمینه بسیار موثر است و منجر به کاهش مصرف آب می‌شود و پساب نیز ندارد. این روش الگویی برای دیگر پرورش‌دهندگان نیز هست تا از روش سنتی پرورش ماهی به این سمت و سوی بیایند.

از مسائل متعددی که مشکلات فاضلاب خوزستان به‌خصوص اهواز طی چند سال اخیر پیش آورده، می‌توان به شیوع بیماری‌های گوارشی در بین مردم اشاره کرد. آلودگي آب شرب اهواز پس از يك دهه همچنان از مهم‌ترین مشكلات اين کلان‌شهر است. مسئولان، فرسودگي شبكه توزيع آب شرب، قدمت تصفیه‌خانه‌های آب و نبود اعتبار را دليل اين شرايط عنوان کرده‌اند. لوله‌کشی آب و فاضلاب اهواز داراي مشكلات اساسي است و زیرساخت‌های شهري نه‌تنها در مناطق حاشيه بلكه در درون شهر نيز معيوب هستند. خطوط لوله آب شرب و خطوط فاضلاب مجاور همديگر هستند، از سوي ديگر خطوط لوله آب شرب به‌صورت مداوم دچار شكستگي می‌شوند، كه اين مسئله باعث نشت فاضلاب به لوله‌های آب شرب شده و آن را آلوده می‌کند.

براساس گزارشی که در سال 95 از سوی خبرگزاری ایرنا منتشر شده است؛ «آخرين گزارش رسمي درباره آلودگي آب اهواز به نشست ستاد خشكسالي خوزستان در تاريخ 7 مرداد 92 بازمي‌‌‌گردد. در اين نشست سيد محمد علوي رئيس مركز بهداشت خوزستان از ابتلاي بيش از 100 نفر در اهواز به اسهال خوني به‌دليل آلودگي آب لوله‌كشي خبر داده بود. طی ماه‌ها و سال‌های گذشته تعداد مبتلایان به التور و هپاتیت A که از آب آلوده پدید می‌آید قابل‌ملاحظه است، اگرچه مديران بهداشت و شركت آب و فاضلاب اهواز اعلام می‌کنند «آب شرب اهواز در شرايط مطلوب است» اما اشاره‌های گاه‌به‌گاه مسئولان و كارشناسان يا شايعات شبکه‌های مجازي، هرچند یک‌بار از اتفاقات تلخ در اين بخش پرده برمی‌دارد. آلودگی آب فقط مختص به شهر اهواز نیست و دیگر شهرهای خوزستان نیز با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

 

 

منبع: ایسنا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.