زنگ خطر گرسنگی در آسیا و اقیانوسیه

کد مطلب: 1732
  • 18 خرداد 1399
  • 17:18
  • 0 دیدگاه
  • 795 بازدید
  • Article Rating

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نسبت به تاثیرات کرونا و ملخ‌های صحرایی بر افزایش گرسنگی در آسیا و اقیانوسیه هشدارداد.

در شرایطی که جهان به سختی در تلاش است تا سرعت گسترش بیماری ویروس کرونا کند شود، کشورهای واقع در جنوب و جنوب‌غربی آسیا همزمان درحال مقابله با شیوع آفت‌هایی هستند که نه تنها تهدیدی برای تشدید گرسنگی در منطقه هستند بلکه معیشت میلیون‌ها انسان را نیز در معرض خطر قرار داده‌اند.

طبق اعلام فائو،‌ گله‌های ملخ‌های صحرایی،‌ طی ماه‌های اخیر به سرعت به سمت منطقه غرب آسیا حرکت کرده و پوشش گیاهی دو کشور ایران و پاکستان را مورد هجوم قرار داده‌اند. این دسته‌ها اکنون محصولات کشاورزی هندوستان را در معرض تهدید قرار داده‌اند. چنین هجومی از گله‌های ملخ صحرایی طی بیش از یک نسل گذشته بی‌سابقه بوده است.

کارشناسان فائو تخمین می‌زنند که شمار ملخ‌ها طی فصل بارانی آتی در جنوب آسیا تا ۲۰ برابر افزایش خواهد یافت، مگر اینکه اقدامات ویژه‌ای برای مقابله با گله‌های ملخ‌ها انجام شود. فائو درحال رصد حرکت این آفت در سراسر آفریقا، آسیا و خاورمیانه است.

از سوی دیگر «کرم ساقه‌خوار پاییزی» که یک آفت مخرب برای ذرت است در سال ۲۰۱۸ از قاره آفریقا به آسیا مهاجرت کرد و پس از گسترش در سراسر قاره آسیا، هم‌اکنون به استرالیا رسیده است.

«جونگ-جین کیم»، معاون رییس دفتر منطقه‌ای فائو در آسیا و اقیانوسیه گفت: ما نمی‌توانیم و نباید خسارت‌های وارده بر زندگی‌ها و معیشت‌ها که ترکیب این بحران‌ها بر امنیت غذایی و گرسنگی در این بخش از جهان به‌وجود می‌آورند را دست‌کم بگیریم.

این درحالی‌است که کشور همچنان درگیر با مبارزه علیه ملخ­ها بوده و در برخی از شهرها امکانات بیشتری برای مبارزه نیاز است.

غلام حیدر زورقی، رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان‌وبلوچستان گفت: علاوه‌بر ۲۷ دستگاه سمپاش یوال وی پاش پشت وانتی، استفاده از سمپاشی هوایی و۱۲۰ سمپاش از انواع سمپاش‌‌های توربولاینر، پشت تراکتوری و دیگر انواع سمپاش‌ها، جهت تسریع درروند عملیات مبارزه، ۵۵ دستگاه سمپاش جدید نیز به ناوگان سمپاشی اضافه شده ولی همچنان جهت تداوم مبارزه با این آفت بین‌المللی خطرناک در ۱۵شهرستان درگیر لزوم تامین امکانات بیشتر ضروری است.

وی افزود: با هجوم وریزش ملخ صحرایی نابالغ به مراتع و اراضی کشاورزی مرکز و جنوب استان، سطح گسترده آلودگی اراضی به این آفت خطرناک که بشدت نیاز به تغذیه دارند، امکانات بیشتری را می‌طلبد.

باتوجه به هشدارهای فائو درباره افزایش ملخ­های صحرایی، لازم است که مسئولین کشوری اعتبارات و امکانات لازم را فراهم کنند که بیشتر از وضعیت فعلی دچار بحران ملخ نشویم زیرا درصورت بدترشدن اوضاع، آسیب به محصولات کشاورزی دور از انتظار نبوده که در این صورت امنیت غذایی کشور تهدید می­شود.

 

 

منبع: ایرنا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.