چربی‌های ترانس عامل افزایش ریسک آلزایمر

کد مطلب: 1286
  • 13 آبان 1398
  • 14:16
  • 0 دیدگاه
  • 564 بازدید
  • Article Rating

بیماری آلزایمر یک بیماری مغزی پیشرونده است که موجب اختلال در حافظه و نهایتا اختلال در روند برنامه‌ریزی، استدلال، زبان، و شناخت می‌شود.

در 13 آبان 98 به گزارش خبرنگار مهر، محققان به مدت ۱۰ سال ۱۶۰۰ زن و مرد ژاپنی را که ۶۰ سال به بالا سن داشتند و مبتلا به زوال عقل نبودند بررسی کردند. محققان مشاهده کردند افرادی که دارای بالاترین میزان چربی‌های ترانس در خون‌شان بودند ۷۵ درصد بیشتر با خطر ابتلا به آلزایمر و سایر انواع زوال عقل مواجه بودند.

 

 

دکتر «هووارد کریستال»، سرپرست تیم تحقیق، دراین‌باره می‌گوید:

افزایش سن فاکتور پرخطر ابتلا به بیماری آلزایمر است. حدود ۱۵ درصد افراد بالا ۶۵ سال با این مشکل مواجه هستند اما این رقم در افراد بالای ۸۵ سال به ۵۰ درصد افزایش می‌یابد. به گفته کریستال، «ریسک بیماری آلزایمر با وجود فشارخون بالا، دیابت، بیماری قلبی، ژنتیک، سابقه آسیب تروماتیک مغز، سندروم داون، و احتمالا افزایش کلسترول خون نیز افزایش می‌یابد.»

درحال‌حاضر هیچ درمان قطعی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما درمان‌های فعلی به کاهش یا کُندشدن روند پیشرفت علائم بیماری آلزایمر کمک می‌کند. از آن‌جایی‌که فشارخون بالا، دیابت، و بیماری قلبی از فاکتورهای پرخطر بیماری آلزایمر هستند، به‌نظر می‌رسد داشتن سبک زندگی سالم موجب کاهش این خطرات می‌شود. پزشکان داشتن رژیم غذایی مناسب، حفظ وزن سالم بدن، ورزش منظم، و مصرف داروهای تجویزی پزشک را راهکار مناسبی برای پیشگیری از زوال عقل می‌دانند.

طبق اعلام انجمن قلب آمریکا، چربی‌های ترانس ریسک بیماری قلبی، سکته و دیابت را افزایش می‌دهند. ازاین‌رو محققان بر محدودکردن مصرف غذاهای فرآوری شده تاکید دارند.

 

بیشتر بخوانید: چربی‌های ترانس عامل افزایش ریسک آلزایمر

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.