اثربخشی واکسن تجاری نوع 2.3.2H5 در محافظت از جوجه ها در مقابل آنفلوانزای حاد پرندگان 2.3.4.4H5N8

کد مطلب: 45
  • اثربخشی واکسن تجاری نوع  2.3.2H5 در محافظت از جوجه ها در مقابل آنفلوانزای حاد پرندگان 2.3.4.4H5N8

گسترش وسیع و چشم­گیر ویروس HPAI و به خصوص نوع H5N1 آندر بین طیور و پرندگان وحشی آسیا، اروپا و آفریقا از سال 2003 تاکنون، علاوه بر آسیب‌های شدید اقتصادی، سلامت عمومی جامعه را در معرض خطر جدی قرار داده است. این در حالی است که تلاش­ های دولتی برای جلوگیری و مهار این ویروس، تاکنون نتیجه‌ای نداشته و ویروس H5N1 به انواع مختلف در حال منشعب شدن است.

بسیاری از مسئولان بهداشتی کشورهای آسیا از جمله ویتنام، اندونزی، چین و مصر، واکسیناسیون طیور را به عنوان یکی از راهکارهای مقابله با ویروس در نظر گرفته و عملیاتی کرده‌ا‌ند به طوری که تاکنون بیش از 113 میلیارد دوز واکسن به طیور تزریق شده است که 99 درصد این اقدام در قالب برنامه­ های منظم ملی واکسیناسیون کشورهای چین، ویتنام، اندونزی و مصر در مقابل ویروس H5N1 بوده است. با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته شده، این واکسیناسیون موفقیت قابل توجهی در کنترل بیماری نداشته است به گونه‌ای که اپیدمی­ انواع ویروس HPAI شناسایی و طیور و پرندگان کشورهای مختلف را درگیر کرده است.

در بررسی صورت گرفته توسط پروفسور یوک و همکارانشان در آزمایشگاه بیماری­‌های طیور دانشگاه کونکوک کره‌جنوبی که نتایج آن تحت عنوان «اثربخشی واکسن تجاری نوع 2.3.2 H5 در محافظت از جوجه‌ها در مقابل آنفلوانزای حاد پرندگان 2.3.4.4 H5N8» در ژورنال واکسن در سال 2017 انتشار یافته، تلاش شده است توانایی واکسن‌های تجاری از قبیل2.3.2 H5 و 2.3.2.1 H5 در مقابله با ویروس 2.3.4.4 H5N8 HPAI بررسی شود. از این رو، چهار نوع واکسن تجاری در مواردی از قبیل میزان مرگ‌ومیر، علائم بالینی، تکثیر ویروسی و تغییرات بافت‌شناسی جوجه‌ها پس از آلوده شدن به ویروس، مورد بررسی قرار گرفتند. ویروس­‌های H5N8 بررسی شده در این مطالعه از پرندگان بیمار کره‌جنوبی جداسازی شده بودند. واکسن‌های تجاری به کار رفته در این مطالعه عبارت بودند از: دو رقم واکسن RE-6، یک رقم واکسن RE-7 و VolvacB.E.S.T.

نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد واکسن­‌های تجاری 2.3.2 H5 و 2.3.2.1 H5 در مقابله با ویروس در حال چرخش و گسترش HPAI 2.3.4.4H5N8 هیچ‌گونه اثری ندارند و سه دسته باقی مانده از واکسن‌ها فقط در مقابل اثر مرگبار ویروس از جوجه‌ها محافظت کردند. به بیان صریح‌، هر چهار واکسن در مقابله با تکثیر ویروس و جلوگیری از گسترش آن شکست خوردند.

 

دریافت فایل مقاله

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.