کاهش میزان سم آفلاتوکسین در لبنیات و خشکبار

کد مطلب: 1425
  • 01 بهمن 1398
  • 11:07
  • 0 دیدگاه
  • 607 بازدید
  • Article Rating

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در ارتباط با طرح ادعایی مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در عمده‌ی مواد لبنی در کشور گفت:

وجود سم آفلاتوکسین در لبنیات و خشکبار موضوعی قدیمی است و در سال‌های اخیر رو به کاهش است و میزان این سم در لبنیات بسته‌بندی از فله به مراتب کمتر است. موضوع آفلاتوکسین در مواد غذایی موضوعی جهانی است، حداقل چهار دهه نقل محافل علمی و فنی است و بررسی روند آن در ایران نشان می‌دهد در همه سال‌های اخیر میزان آفلاتوکسین در مواد غذایی از جمله لبنیات و خشکبار روند کاهشی داشته، متاسفانه هر از گاهی افرادی بدون اشاره به مقدمه و موخره، مطالبی را مطرح می‌کنند که نه تنها کمکی به ارتقای سلامت و سواد سلامت جامعه نمی‌کند بلکه به تشویش اذهان هم می‌انجامد. سم آفلاتوکسین موضوعی است که سال‌هاست محل تمرکز و توجه سازمان بهداشت جهانی و فائو و نظام سلامت و نهادهای نظارتی کشور است و موضوع جدیدی نیست که انگار یک کشف جدید است و چه دلیلی دارد در یک برنامه تلویزیونی زنده افکار عمومی را با آن بمباران کنند، گویی بلایی یک شبه آن هم بر سر مردم ایران نازل شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: در همه سال‌های اخیر تلاش شده میزان آفلاتوکسین در محصولات غذایی کاهش یابد و حتی مروری بر مطالعات نشان می‌دهد این میزان در مواد غذایی از جمله لبنیات تولید داخل روند کاهشی داشته است. مسئولان فنی، واحدهای کنترل کیفیت و سازمان غذا و دارو در این زمینه کوشش فراوانی داشته‌اند و از این نظر محصولات غذایی بسته‌بندی و تولیدی صنایع غذایی و لبنی به مراتب وضعیت بهتری از محصولات فله‌ای و عرضه سنتی دارند. بسیاری از محصولات غذایی و لبنی ایران با پاس کردن همین استانداردها به خارج از کشور صادر شده‌اند، البته هیچکس مدعی حذف آفلاتوکسین نیست اما طرح موضوع به صورت یکجانبه آن‌هم به گونه‌ای که این معضل خاص محصولات غذایی داخلی است و گویی بلایی یک شبه نازل شده بدون اشاره به سوابق و وضعیت سایر کشورها قطعا رفتار اطلاع‌رسانی درستی نیست .

جهانپور اضافه کرد: در مطالعات در کشورهای مختلف ۷ تا ۸۴ درصد آلودگی محصولات لبنی و فرآورده‌های گیاهی بسته به زمان و فصل نمونه‌گیری به آفلاتوکسین گزارش شده است، در ژاپن تا ۱۴ درصد، در ترکیه بیش از 12.4 درصد گزارش شده است، ضمن اینکه استاندارد حد مجاز آفلاتوکسین در کشورهای مختلف در محصولات مختلف متفاوت هست.

 

 

بیشتر بخوانید:  میزان سم آفلاتوکسین در لبنیات و خشکبار کاهش یافته است

 

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.